Fibernätet i full drift.

NSI, Zitius och Telia har nu rapporterat att alla med gruppavtal och som aktiverat sin anslutning skall ha full funktionalitet. Problem med switchar, adresser, och mediaomvandlare har åtgärdats. Införandeprojektet kan därför övergå till driftsfas.
Det innebär att framtida eventuella störningar för er med gruppavtal skall hanteras genom Telias support 90 200

För er utan gruppavtal hanteras driftstörningar från den internetleverantör och TV leverantör som ni har valt. Kontakta vid behov deras support.

Zitius ansvarar för att belysa vårt nät. På deras hemsida finns information vid driftstörningar generellt som var fallet den 18-03-13. Här en länk till deras driftinformation

Felanmälan och support sker inte genom Zitius utan genom respektive tjänsteleverantör.

Vi i styrelsen har inte möjlighet att bevaka driftstatus kontinuerligt och informera alla direkt. Vi föreslår att de 118 medlemmar som har Facebook-konto, hjälper till att sprida information.

Om man upptäcker generella driftstörningar och finner orsak i Zitius driftsinformation eller har info från Telias support, skulle det underlätta informationsspridningen till andra om man lägger ett inlägg på föreningens Facebook
Vi kommer på sikt att lägga på en funktionalitet på hemsidan så att man kan skriva inlägg där också. På så sätt kan alla medlemmar gemensamt ta ansvar.
I styrelsen har vi inte någon avsikt att anställa någon som står för kontinuerlig information i realtid, utan det blir när tiden medger. Den nuvarande ”byanätsavgiften” inrymmer inte någon ekonomisk möjlighet till en sådan befattning. Styrelsen har hitintills arbetat ideellt utan arvoden under de tre år som projektet har pågått.

Föreningen kommer inom kort att fakturera ut grund- och nätavgifter för ett kvartal (3mån) för samtliga anslutningar.

Våra medlemmar med gruppavtal och som har Telia som mobiloperatör betraktas som helkunder hos Telia som lämnar ett simkort för mobilt bredband med 20 gigabyte per månad. Passar bra på resan för surfplattan eller en 4G router från Telia eller olåst från annan leverantör. Kontakta kundtjänst 90 200 eller gå in på Mitt Telia så skickar de ut ett kort. Erbjudandet gäller fram till 14/5 2018. Det mobila bredbandet är kostnadsfritt till dess att man säger upp antingen mobilabonnemanget eller fasta bredbandet (gruppavtalet är bundet 5 år). Mobilabonnemanget måste stå på samma person som föreningens gruppavtal. Läs mer på denna länk.

Vi i styrelsen hoppas att ni alla är nöjda och vi ser fram emot att träffas på kommande årsmöte i sommar. Kallelse kommer när det närmar sig. Lämna gärna synpunkter på vår Facebooksida eller mail.

Vi sänder er nu varma hälsningar och tillönskar alla en riktigt Glad Påsk !

TorsöVägens Fiberförening /Styrelsen

Håkan Landenmark
P-G Larsson
Gunnel Johansson
Solveig Holmén
Gerald Wallstersson
Maria Israelsson
Tommy Israelsson
Lars Holmén
Joachim Johansson
Bo-Evert Jonsson

Logga-TVF 2022

Har fastigheten föreningens gruppavtal
för tjänster med Telia?